EN|FR

LeafLet X

Een reeks nieuwe functies zijn beschikbaar in Leaflet X.

2.1 Outputs

2.1.1 ( voor trendy tablets en goede oude PC’s )

Leaflet documenten moeten ook beschikbaar zijn op het mobiele platform .

We kwamen tot de conclusie dat HTML5 waarschijnlijk het beste formaat is voor het probleemloos distribueren en op gelijke wijze van documenten op tablets en pc’s.
Elke tablet of pc beschikt over een browser met voldoende ondersteuning voor HTML5 ongeacht het besturingssysteem (Windows, Mac, iOS, Android, enz. ) . We beschouwen de volgende browsers : Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari.
HTML5 biedt interessante nieuwe functies die een trouwe weergave van de complexe layout van pagina’s toelaten. Met een gevorderde Javascript ondersteuning, wordt het dan mogelijk om dezelfde door Leaflet geïntegreerde functies te bieden die zorgen voor een goede gebruikerservaring zoals in onze Flash output :

  • Bladeren van pagina’s
  • Multi-level inhoudsopgave
  • Tekstzoekfunctie
  • Zoom
  • markeren
  • Interne en externe hyperlinks
  • enz.
 

HTML5 pagina’s kunnen offline worden bekeken zonder specifieke tussenkomst van de gebruiker . De overgang tussen online en offline is transparant voor de gebruiker . Verdeling van bestanden wordt dus eenvoudig en vereist geen via iTunes of andere « app » winkels.

2.1.2 Nieuwe Word output

Leaflet kan nu worden geëxporteerd naar de meest gebruikte tekstverwerker.
Terwijl een desktop publishing software zoals Indesign typisch objecten op een pagina plaatst , werkt Word voornamelijk met een tekststroom.
Uitvoer naar Word is compatibel met dit gedrag, zodat het verder verwerken van het Word-document eenvoudig wordt.

2.1.3 PDF output

De oorspronkelijke weergave-instellingen kunnen gedefinieerd worden in het PDF-profiel .

2.1.4 Indesign Uitvoer

Leaflet is in staat om te exporteren naar InDesign CS5.5 en CS6

Beelden kunnen worden opgenomen in Indesign tabellen. Voordien was het nodig om beelden via een berekend veld in tekst te verankeren om Indesign tabellen te bewaren. Dit is niet meer nodig.

Javascript output omvat op aanvraag ook de gebruikte bronnen ( zoals afbeeldingen ), zodat het script kan worden overgedragen aan een andere machine om uitgevoerd te worden.

2.1.5 Flash output

Vector afbeeldingen zoals EPS- of PDF- bestanden worden nu standaard ondersteund in Flash. Zoomen kan dus op volledige resolutie aangezien het geen pixelbeelden meer zijn. Dit is doorslaggevend voor (complexe) technische tekeningen.
Hyperlinks worden volledig ondersteund ( zowel intern als extern) .

2.2 Package

Om een project eenvoudiger te delen, is « packaging » in Leaflet geïmplementeerd (zoals in Indesign). Alle noodzakelijke bronnen om een document af te spelen worden in de buurt van het document gecopieerd klaar om te worden gecomprimeerd voor het overbrengen.

Het is dus niet meer nodig handmatig fonten, afbeeldingen en database te verzamelen, Leaflet doet het voor u en veel sneller.

Het is vermeldenswaard uit te leggen dat een subset van de database gegenereerd wordt. Deze bevat alleen records nodig om de sjablonen in het geleverd document. Deze gegevens zijn afkomstig uit de oorspronkelijke database en in een SQLite database gekopieerd voor eenvoudige (een enkel bestand!) en lichte overdracht.
Tenslotte wordt het Leaflet document zelf aangepast om te punten naar de meegeleverde bronnen en opgeslagen onder een andere naam. Daardoor zal het document probleemloos kunnen geopend worden in een andere omgeving, ook in batch.
2.3

Nieuwe interne databank

De interne database van Leaflet maakt nu gebruik van SQLite (www.sqlite.com). SQLite beschrijft zichzelf als  » een zelfstandige transactionele SQL database-engine zonder server en zonder configuratie. SQLite is de meest verspreide SQL-database in de wereld. »
Onze testen tonen aan dat de prestaties van SQLite heel geschikt zijn voor een breed gebruik door Leaflet. Zoals hierboven uitgelegd , de eerste toepassing heeft betrekking op het gebruik van SQLite voor de subset van de database gekoppeld aan het document in het assemblageproces. Een bos van andere toepassingen zijn mogelijk.
2.4 Nieuwe

Vulmethode

Nieuwe methoden voor het vullen van pagina’s zijn toegevoegd. Men kan:

  1. in bestaande pagina’s vullen. Dit kondigt het einde van de « gratis » blanco pagina geduwd door Leaflet tot het einde van de eerste subsectie.
  2. Leaflet dwingen op XY coordinaten te vullen (meestal uit velden in de selectie database of berekende velden gedefinieerd in de database ) . In tegenstelling tot bestaande methoden, is deze methode een onvoorwaardelijke vulling en Leaflet zal niet controleren of de vereiste oppervlakte reeds gevuld is, dus er is kans voor overlapping. Dit opent tal van nieuwe mogelijkheden.
  3. Leaflet vragen de laatste container van een pagina tot laten vloeien tot het einde van de pagina . Zo kan dynamische inhoud onderaan de pagina geplaatst worden zonder de laatste container te moeten vergroten.

2.5 Diverse verbeteringen van de gebruikersinterface

2.5.1 Smart Docking panelen

Als u voortdurend de panelen verplaatst omdat ze de pagina of de lift overlappen, is er goed nieuws. De verbeterde scherm interface herpositioneert de panelen tussen de pagina en de lift.

2.5.2 Fusie en splitsing van sub-secties

Fusie en splitsing van sub-secties is nu mogelijk .

2.5.3 Gedeeltelijke ondersteuning Undo / Redo

Een vaak gevraagde functie, is nu beschikbaar in de nieuwe omgeving.
Gedeeltelijke ondersteuning betekent dat het verplaatsen, verwijderen, maken, knippen, kopiëren, plakken van elk (verzameling van) grafisch object kan worden geannuleerd (op veel niveaus).
We hebben het gevoel dat dit een groot percentage betekent van de activiteiten die u wenst te annuleren.