EN|FR

De Leaflet pluspunten

Een database publishing tool zoals  Leaflet beoogt doorgaans 3 specifieke doelstellingen. Het moet :

  1. sneller
  2. goedkoper
  3. correcter

Hier in een paar woorden waarom Leaflet een superieur product is dat het best aan uw verwachtingen beantwoordt. Er wordt ook uitgelegd waarom Leaflet 5 keer sneller met 5 keer minder sjablonen van de andere sjablonen van meer conventionele manier van werken.

On line verbinding met de database

Leaflet maakt gebruik van een geoptimaliseerde ODBC-verbinding ( Open Database Connectivity ) naar een database , ongeacht merk of structuur. Er zijn al projecten gemaakt met de volgende gegevensbronnen: Excel, Access , SQL Server , Oracle , Progress , MySQL , PostgreSQL , IBM DB2 , SQLite , Sybase , Caché enz… Leaflet past zich volledig aan de structuur van uw eigen database. Dus een totale integratie met uw andere applicaties is eenvoudig. Deze verbinding is « live » en vereist geen import/export van database gegevens. De winst in verwerkingstijd is aanzienlijk.

Dynamische templates

Met de opmaak engine van Leaflet is het mogelijk om dynamische templates te tekenen, ttz dat vorm en inhoud van het sjabloon dynamisch aangepast worden aan de ontvangen gegevens . De vorm, grootte , beweging en het verschijnen van elk object in de template kan worden geregeld door het activeren van zijn dynamische eigenschappen. Zodoende kunnen ook alternatieve scenario’s  in een sjabloon worden opgenomen om het toepassingsgebied ervan uit te breiden. Zelfs wanneer de lay-out enorm van de ene pagina op de andere varieert , houden de dynamische templates zich strikt aan de huisstijl en verhogen de aantrekkelijkheid van de publicatie . Met behulp van dynamische templates , is er een drastische vermindering van het aantal handmatige interventies om uitzonderingen te behandelen. Dit verhoogt de productiviteit en voorkomt een omweg via Indesign . Uiteindelijk zijn er minder templates te onderhouden (afhankelijk van het type document ongeveer 5 keer minder) en meer variatie bij de ( semi – ) automatische opmaak. Dynamische templates kunnen tabellen of tekst automatisch splitsen van een kolom of een pagina naar de volgende. De bezetting van de pagina is dan optimaal. Minder witruimten betekent minder pagina’s.

Een geïntegreerde aanpak

Enerzijds hangt Leaflet niet af van een bepaalde database merk of structuur. Geen behoefte aan een tussenstructuur of invoer/uitvoer. Toegang tot de gegevens gebeurt in real time. Anderzijds gebruikt Leaflet zijn eigen opmaak engine. Geen behoefte aan Indesign of Quark om uw documenten te produceren. Gegenereerde pagina’s kunnen eenvoudig worden geëxporteerd naar de meest geschikte media met een betere weergave. Leaflet ondersteunt inderdaad de specifieke kenmerken van zowel traditionele media als interactieve media .

Single source publishing

Leaflet exporteert de opgemaakte pagina’s tot 9 verschillende formaten vanuit dezelfde database met behulp van gemeenschappelijke templates. Dankzij de notie van « context » , zijn media specifieke functionaliteiten direct geïntegreerd in een gemeenschappelijke template.

Een hoge snelheid

Alles in Leaflet is voorzien om de opmaaksnelheid te bevorderen. In de automatische mode is het niet ongewoon om 5 tot 10 keer sneller te werken dan met conventionele DTP oplossingen.

Gebouwd voor grote volumes

Leaflet is in staat grote hoeveelheden van enkele honderden pagina’s in een keer te verwerken. Het vertraagt niet met de verhoging van het aantal pagina’s en blijft redelijk in het gebruik van computer resources. Andere toepassingen mogen tegelijkertijd open blijven.

Binnen eenieders bereik

Een leaflet document wordt grotendeels met de muis ontworpen. De sjablonen worden in Leaflet getekend ahv grafische objecten en de opmak is WYSIWYG . Het volstaat hoofdzakelijk te weten waar de gegevens in de database liggen. Gebruikers zijn dus autonoom ten opzichte van de IT afdeling alsook de Leaflet leverancier.